Mozgásszervi rehabilitáció


Munkaképesség optimális visszanyerése
 

Ha bizalmával a mi klinikánkat tiszteli meg, biztos lehet abban, hogy nem fog csalódni. Előre egyeztetett időpontban megjelenő betegeken  elvégezzük a szükséges vizsgálatokat, majd a kezelést is. Orvosaink sokéves tapasztalattal rendelkeznek, és a lehető legmodernebb eljárásokat alkalmazzák. A Mátyásföld Klinikán a mozgásszervi rehabilitációt Dr. Kozma Zsuzsanna belgyógyász végzi.
 

A mozgásszervi panaszok a leggyakrabban előforduló egészségi problémák közé tartoznak. Különösen kellemetlen és bosszantó tud lenni, ha valaki egy ilyen betegség miatt válik munkaképtelenné, vagy sportkarrierjét kényszerül feladnia. Nem mellékesen az életminőséget és a közérzetet is negatívan befolyásolja egy állandósult térd-, könyök-, izom- vagy idegfájdalom. 

Kezelési lehetőségek
 

Betegeink először fizikális vizsgálaton esnek át, majd a diagnózist ultrahangos berendezéseink segítségével pontosítani tudjuk. Ezt követően hozzuk meg a döntést arról, hogy milyen terápiát célszerű alkalmazni.

A kezelés lehet konzervatív (gyógyszeres), akupunktúrás,manuálterápiás, de alkalmazhatunk egy teljesen új módszert, a Guna-terápiát. Ez egy olyan homeo-mezoterápiás kezelés, melynek során kollagént és homeopátiás készítményt juttatunk be injekcióval a szervezetbe, egész pontosan a fájdalmas területekre. Ez korántsem jár akkorra kellemetlenséggel, mint egy hagyományos mély injekciózási technika, mert a tűszúrás mélysége itt mindössze 2-4 milliméter.
 

A befecskendezett kollagén és a homeopátiás szer beindítja a szervezet természetes reguláló mechanizmusát. A Guna-terápia nagyon hatékonyan képes a panaszokat megszüntetni, és sok más kezeléssel ellentétben, semmilyen mellékhatással nem kell számolni. A kezelés csak természetes alapanyagokat használ, fokozatos, hosszú távú javulást eredményez.
A kezelés más eljárásokkal is kombinálható. Fontos, hogy a betegek is tegyenek meg mindent a terápia sikeréért, ezért javasolt az egészséges ételek fogyasztása és a rendszeres testmozgás, túlterhelés nélkül és a dohányzás mellőzése.