Allergológiai vizsgálat

Légúti, étel, bőrgyógyászati, fogászati, fodrászati, fém, műköröm, ruhafesték.

A leggyakoribb előforduló allergénekre kiterjedő vizsgálatot végezünk klinikánkon. A légúti és az ételallergia kiszűrésére biológiai próbát, prick tesztet és vérvizsgálatot alkalmaznak, mellyel a szervezet által termelt ellenanyag mennyiségét lehet megmérni.

A prick teszt a sokak által már ismert, megkarcolt alkarra cseppentett lehetséges allergén hatásának vizsgálatából áll. A bőr 20-60 perc alatt reagál, ennek mértéke rögtön kiértékelhető. Allergológiai kivizsgálásunk során lehetőség van az egyes allergének elleni specifikus IgE (az allergén hatására a szervezet által termelt ellenanyag) szintjének mérésére. Ha délben megtörtént a vérvétel, délután 4-5 órára várható eredmény.

Ha bőrgyógyászati, fogászati, fodrászati, műköröm, fém vagy illatanyag kiváltotta allergiára gyanakszunk, epicutan tesztet, azaz a hátra ragasztható ragtapaszos módszert alkalmazzuk. Az eredményt egy óra múlva,48 és 72 óra múlva és egy hét után is kiértékeljük. A tapaszt 48 óra elteltével eltávolítjuk a beteg testéről.

Keresés

Bejelentkezés

A szakrendeléseknél feltüntetett telefonszámon.

Az allergén immunterápia az egyetlen oki kezelése az allergiának. Az allergia sokféle tünettel tudja megnehezíteni az …

Klinikánkon a koronavírus járvány miatti hatályos járványügyi előírások, óvó-védő rendszabályok …

Kedves Pácienseink!

A Mátyásföld Klinika nyári szabadsága 2024.08.12-től 2024.08.21-ig tart. Ezidő alatt a klinika zárva tart, telefonos ügyelet 8-14 óráig lesz. Időpont foglalással és lemondással kapcsolatban a matyasfoldklinika@
matyasfoldklinika.hu email címen tudnak elérni minket.