Izomkontroll technikával végzett gyógytorna

Az izomkontroll módszer egy, Dr. Thomas Hanna nevű amerikai kutatóorvos által, több évtizedes klinikai megfigyelés és tapasztalat eredményeként kidolgozott gyógytorna technika.
Dr. Thomas rájött, hogy számtalan elkerülhetetlennek vélt „ezzel meg kell tanulni együtt élni” állapot könnyen kezelhető és rendbe hozható egy egyszerű, speciális és kíméletes gyógytornával.

A megfigyelések azt mutatják, hogy az évek során bennünket érő feszültség (stressz) lerakódik az izmainkban. A felhalmozódott stresszmennyiség az évek múlásával egyre nő, emiatt izmaink egyre merevebbé és feszesebbé válnak. A bajt akkor vesszük észre, amikor a feszes izom már szinte folyamatos, meg nem szüntethető fájdalommal jár.

Ennek okozója, hogy a stressz következtében az izmok egymás közti, normális egyensúlya felborul, amire az agy kompenzációs folyamatokat indít be, melyek hosszabb távon testi károsodásokhoz vezetnek: a szervezet veszít rugalmasságából, lelassul, és az optimálisnál sokkal alacsonyabb energiaszinten funkcionál. Az öregség jeleiként emlegetett tünetek jelentős része mögött is ez a folyamat húzódik meg, amely azonban lassítható, sőt visszafordítható.

Az izomkontroll módszerrel bármely életkorban helyreállítható a testtartásban résztvevő izmok egészséges egyensúlya, mellyel megszüntethetők a fájdalmas izomfeszülések, krónikus ízületi panaszok és gyulladások, és gerincelváltozások.

Az izomkontroll tehát egy mindenki számára ajánlható speciális és kíméletes gyógytorna- betegség megelőzés, vagy gyógyítás céljából.

Mai, rohanó életünkben meg kell tanulnunk a lazítást, számos lehetőség közül az izomkontroll kiválóan hozzájárul a kellemes közérzet megtartásához.

Keresés

Bejelentkezés

A szakrendeléseknél feltüntetett telefonszámon.

Az allergén immunterápia az egyetlen oki kezelése az allergiának. Az allergia sokféle tünettel tudja megnehezíteni az …

Klinikánkon a koronavírus járvány miatti hatályos járványügyi előírások, óvó-védő rendszabályok …

Kedves Pácienseink!

A Mátyásföld Klinika nyári szabadsága 2024.08.12-től 2024.08.21-ig tart. Ezidő alatt a klinika zárva tart, telefonos ügyelet 8-14 óráig lesz. Időpont foglalással és lemondással kapcsolatban a matyasfoldklinika@
matyasfoldklinika.hu email címen tudnak elérni minket.