Mélyhámlasztás (AHA, TCA)

Gyümölcssav alapú készítményeket ecsetelünk az arc bőrére emelkedő koncentrációban. Amellett, hogy a felhámot is lehámlasztjuk, a kötőszövetben is jótékony folyamatot indítunk be. A bőr frissebb lesz, a kisebb egyenetlenségek, hegek javulnak. 6 alkalom szükséges heti- két heti rendszerességgel.

Ha bőrünk huzamosabb ideig kénytelen a napsugarak jótékony hatását nélkülözni, arcunk sápadt kinézetűvé válik. Ez leginkább a téli hónapok végére jellemző, nem véletlen, hogy ilyenkor igénylik legtöbben a mélyhámlasztásos kezelést. A bőr sápadt, fáradt látványát az okozza, hogy a téli hónapokban lassul az elhalt hámsejtek leválása. Ezt a felhalmozódott réteget kell a mélyhámlasztás segítségével eltávolítani, és – nem mellékesen – a vitaminpótlás is megoldható ezzel a kezeléssel. A mélyhámlasztás végzése javasolt hegek, pattanások, tág pórusok és májfoltok orvoslására is.

Hogyan történik a mélyhámlasztás?

Az eljárás során gyümölcssav alapú készítményeket ecsetelünk az arcbőrre, emelkedő koncentrációban. A 70 százalékos glikolsav segítségével a hám felső rétegét eltávolítjuk. A sav a bőrelváltozás mértékétől és a bőr típusától függően eltérő ideig marad fent a bőrön. A kezelt terület gyógyulását követően új hámsejtek képződnek, és a bőr szinte megújul, fiatalos külseje lesz.

A mélyhámlasztást szigorúan a napozás megkezdése előtt kell elkezdeni, és a kezelés alatt is kerülni kell a közvetlen napfénnyel való érintkezést, sőt, fényvédő krémet is használni kell. A kezelést követően enyhe bőrpír és égő érzés jelentkezhet, de ezek a kis kellemetlenségek néhány óra elteltével megszűnnek.

A kezelés néhány esetben nem javasolt. Terhesség vagy szoptatás idején tartózkodni kell a mélyhámlasztásos kezeléstől. Szintén nem végezhető el a művelet herpesz esetén, és akkor sem, ha a páciens retinoid tartalmú készítményt szed, vagy az előző hónapban szedett.

Keresés

Bejelentkezés

A szakrendeléseknél feltüntetett telefonszámon.

Az allergén immunterápia az egyetlen oki kezelése az allergiának. Az allergia sokféle tünettel tudja megnehezíteni az …

Klinikánkon a koronavírus járvány miatti hatályos járványügyi előírások, óvó-védő rendszabályok …

Kedves Pácienseink!

A Mátyásföld Klinika nyári szabadsága 2024.08.12-től 2024.08.21-ig tart. Ezidő alatt a klinika zárva tart, telefonos ügyelet 8-14 óráig lesz. Időpont foglalással és lemondással kapcsolatban a matyasfoldklinika@
matyasfoldklinika.hu email címen tudnak elérni minket.