...

Pattanásos bőr (Acne) kezelése

A pattanásos bőr leginkább a tinédzserek életét keseríti, de ritkább esetben gyermek- és felnőttkorban is előfordulhat. A jelenség oka tinédzserkorban elsősorban a serdülőkori hormonális változásokban keresendő, de számos olyan okot ismerünk, ami pattanások kialakulására hajlamosít.

A pattanások kialakulásának kedvez a faggyúmirigyek fokozott működése és ennek az ürülési nehézsége, melynek hatására baktériumok szaporodnak fel, és gennygyülem keletkezik. Sok esetben a pattanások súlyos formában jelentkeznek, például nagy számban, mély gyulladások formájában vagy hegesedést hagyva maguk után, ilyenkor feltétlenül bőrgyógyászhoz kell fordulni.

Pattanásos bőr kezelése

A pattanásos bőr kezelése során igen fontos figyelembe venni a bőrbetegséget kiváltó okokat, hiszen a tüneti kezelés önmagában ritkán vezet eredményre. Szükség lehet a hormonszintek ellenőrzésére is a kivizsgálás során. Szóba jön hormontermelő daganatok keresése képalkotó diagnosztikai eljárásokkal történt vizsgálat során. A pattanásos bőr kezelése általában lépcsőzetesen épül fel, a kezelés során egyre erősebb hatású gyógyszereket alkalmazunk, illetve ha egy szer hatástalannak bizonyul, sokszor kombinációs kezelések vezetnek eredményre. A kezelés történhet lokális (helyi hatású) vagy szisztémás (belsőleg alkalmazható) szerekkel, illetve ezek kombinációjával.

Keresés

Bejelentkezés

A szakrendeléseknél feltüntetett telefonszámon.

Az allergén immunterápia az egyetlen oki kezelése az allergiának. Az allergia sokféle tünettel tudja megnehezíteni az …

Klinikánkon a koronavírus járvány miatti hatályos járványügyi előírások, óvó-védő rendszabályok …

Kedves Pácienseink!

A Mátyásföld Klinika nyári szabadsága 2024.08.12-től 2024.08.21-ig tart. Ezidő alatt a klinika zárva tart, telefonos ügyelet 8-14 óráig lesz. Időpont foglalással és lemondással kapcsolatban a matyasfoldklinika@
matyasfoldklinika.hu email címen tudnak elérni minket.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.