...

Allergológia

Allergiáról akkor beszélhetünk, amikor szervezetünk kóros mértékben reagál bizonyos anyagokra. Ezeket az anyagokat nevezzük allergéneknek, melyek előfordulhatnak a levegőben, ételben, gyógyszerben vagy tárgyakon, sőt fizikai tényezők is okozhatnak allergiát, mint például a hideg vagy a meleg.

Az allergia számos tünet formájában nyilvánulhat meg, sokszor hosszadalmas kivizsgálás során derül csak ki, hogy allergia okozza a panaszokat.

Az allergia tünetei

Az allergia hazánkban népbetegségnek számít: a lakosság egyharmada szenved tőle, de ez az arány folyamatosan emelkedik. Bár a köztudatban a pollenek és a poratka a legismertebb allergének, rajtuk kívül számos más anyag is okozhat allergiás reakciót, ide sorolható a földimogyoró, tojás, tejtermékek, kemikáliák, rovarok csípése vagy akár egyes háziállatok szőre is.

Allergia jele lehet a köhögés, szénanátha, orrfolyás, illetve bizonyos anyagokkal való érintkezés során bőrgyulladás is jelentkezhet, szintén gyakori tünet a csalánkiütés és a hasmenés is.

Keresés

Bejelentkezés

A szakrendeléseknél feltüntetett telefonszámon.

Az allergén immunterápia az egyetlen oki kezelése az allergiának. Az allergia sokféle tünettel tudja megnehezíteni az …

Klinikánkon a koronavírus járvány miatti hatályos járványügyi előírások, óvó-védő rendszabályok …

Kedves Pácienseink!

A Mátyásföld Klinika nyári szabadsága 2024.08.12-től 2024.08.21-ig tart. Ezidő alatt a klinika zárva tart, telefonos ügyelet 8-14 óráig lesz. Időpont foglalással és lemondással kapcsolatban a matyasfoldklinika@
matyasfoldklinika.hu email címen tudnak elérni minket.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.